Nieuws

 • Apps weten alles!

  Waar je ook bent en wat je ook doet, welke foto’s je ook maakt en wie er ook in je contactenlijst staan.. apps weten het allemaal over jou!
  De Nederlander heeft zo’n 25 apps op onze telefoon staan en heeft die zelf toestemming gegeven tot hun smartphone. Maar is alle info wel in goede handen?
  Gelukkig zijn de meeste app’s te vertrouwen, maar er zijn ook zogeheten nep-apps in omloop, die apps afkomstig zijn van criminelen en uit zijn op jouw centen!
  Voor meer informatie klik hier.
   
 • Bent u klaar voor de volgende ransomware aanval?

  Top 5 tips om een aanval te voorkomen 

  Afgelopen zaterdag gebruikten cybercriminelen een tool, ontwikkeld door NSA, en slaagden er in bedrijven in meer dan 150 landen te infecteren met kwaadaardige software. De ransomware kon verspreid worden door een fout in het windows OS. Microsoft gebruikte onmiddellijk noodgeval patches voor Windows XP, Windows 8 en Windows server 2003 en moedigde eindgebruikers en bedrijven aan om hun systemen te updaten in een poging de verspreiding van de ransomware te stoppen. Systemen die niet onmiddellijk de noodgeval patches installeerden bleven kwetsbaar en bleven geïnfecteerd geraken. Gelukkig vond een jonge Britse researcher op zondag de “kill switch” van de ransomware en kon men zo de verdere verspreiding voorkomen. Bijna 250 000 toestellen werden geïnfecteerd en er zijn meer dan 200 000 slachtoffers van deze aanval. Experten zeggen dat dit slechts een tijdelijke oplossing is en dat er nog honderdduizenden systemen zijn die kwetsbaar zijn, dit omdat heel veel individuen en bedrijven simpelweg de updates van hun systemen niet uitvoeren of geen antivirus software hebben.  
  Voor meer informatie klik hier.
   
 • Het hacken van computers is eigenlijk belachelijk simpel!

  Updaten en beveiligen zijn noodzaak!!!


  Vaak kan een pc worden gehackt, omdat de eigenaar slordig is of laks.
  Het is absoluut noodzaak alle updates te installeren die via Microsoft komen.
  Die dichten namelijk ontdekte beveiligings-lekken.
  Onderzoek heeft aangetoond dat 50 procent van de pc-bezitters daarmee maanden achterlopen.
  Dat zijn nu net de lekken, waar een hacker gebruik van maakt.

  Beveilig uw pc dus op de juiste manier.
  Vraag advies bij Esja Network.
   

 • Waarschuwing van Esja Network!
  Ga toch niet in zee met met types die je zogenaamd uit naam van Microsoft bellen omdat je computer geïnfecteerd zou zijn. Dit is bedrog!
  Voor het oplossen van Computer problemen moet u bij ons zijn.

   
 • Computerles in Enkhuizen
  Esja Network biedt sinds 2013 een aantal cursussen aan voor mensen die voor het eerst in aanraking met de computer komen of die hun vaardigheden in de computerwereld willen uitbreiden. U kunt kiezen voor een van de standaardpakketten (Basiscursus voor de computer, Microsoft Office 2010 of 2013, Foto- en videobewerking en CD/DVD branden) of zelf een onderwerp aandragen.

  Voor meer informatie klik hier.